Utgivelsesdato:

27.08.2024

Versjon:

OS-bygg 22621.4112 og 22631.4112

24.07.24---DEL AV TJENESTEVARSEL---

VIKTIG Home- og Pro-utgaver av Windows 11, versjon 22H2, vil nå slutten av tjenesten 8. oktober 2024. Frem til da vil disse utgavene bare motta sikkerhetsoppdateringer. De vil ikke motta ikke-sikkerhetsrelaterte, forhåndsvise oppdateringer. Hvis du vil fortsette å motta sikkerhets- og ikke-sikkerhetsrelaterte oppdateringer etter 8. oktober 2024, anbefaler vi at du oppdaterer til den nyeste versjonen av Windows.

Notat Vi vil fortsette å støtte Enterprise- og Education-utgaver etter 8. oktober 2024.

Hvis du vil ha informasjon om terminologi for Windows Update, kan du se artikkelen om hvilke typer Windows-oppdateringer og de månedlige kvalitetsoppdateringstypene. Hvis du vil ha en oversikt over Windows 11, versjon 23H2, kan du se oppdateringsloggsiden.

NotatFølg @WindowsUpdate for å finne ut når nytt innhold publiseres på tilstandsinstrumentbordet for Windows-utgivelsen.

Hovedpunkter

Obs!: Nedenfor finner du et sammendrag av de viktigste problemene som denne oppdateringen løser når du installerer denne KB-en. Hvis det finnes nye funksjoner, viser den dem også. Fet tekst i hakeparentesene angir elementet eller området for endringen vi dokumenterer.

Gradvis utrulling

Disse er kanskje ikke tilgjengelige for alle brukere fordi de rulles ut gradvis.

• [Windows Del] Ny! Nå kan du dele innhold til Android-enheten din fra Windows Share-vinduet. Hvis du vil gjøre dette, må du koble Android-enheten til Windows-PC-en. Bruk Koble til Windows-appen på Android-enheten og Telefonkobling på PC-en.

• [Skjermleser] Denne oppdateringen gjør at skannemodus reagerer raskere. Dette er spesielt nyttig når du bruker Microsoft Edge og leser store dokumenter. Hvis du vil bruke skannemodus, må du aktivere Skjermleser først (Windows-logotasten + CTRL + ENTER). Deretter aktiverer du skannemodus ved å trykke på CAPS LOCK + MELLOMROM under en Skjermleser-økt.

• [Taletilgang] Nå kan du diktere tegnene du staver raskere. Du har også flere redigeringsalternativer for kommandoene som merker, sletter og flytter i teksten.

• [Filutforsker]

• Når du trykker Windows-logotasten + E, kan en skjermleser si at en rute har fokus, eller at fokuset kanskje ikke er angitt i det hele tatt.

• Når du trykker CTRL+F, starter ikke søket noen ganger.

• Tastaturfokus kan noen ganger gå tapt når du trykker SKIFT+TAB.

• Skjermlesere leser ikke opp når du åpner eller blar gjennom elementer som er i en brødsmule i dialogboksen Åpne eller Lagre.

• Skjermlesere leser ikke opp når du åpner eller blar gjennom elementer i kolonneoverskriften.

• [Kontrollprogramtavle] Vi ruller ut en oppdatering til kontrollprogramtavlen for å forbedre sikkerheten og API-ene for oppretting av kontrollprogrammer og feeder for brukere i EØS-områder. Som en del av denne oppdateringen vil Microsoft Start Experiences-appen drive Microsoft Start-kontrollprogrammet og feedopplevelsene. Som en del av denne oppdateringen fjernes også noen eksisterende kontrollprogrammer, og andre vil bli endret, noe som midlertidig påvirker funksjonaliteten deres. Denne oppdateringen angir grunnlaget for nye kontrollprogrammer og andre funksjoner under utvikling, som er satt til å rulles ut snart.

Forbedringer

Obs!: Hvis du vil vise listen over løste problemer, klikker eller trykker du på OS-navnet for å utvide inndelingen som kan skjules.

Viktig!: Bruk EKB-KB5027397 til å oppdatere til Windows 11, versjon 23H2.

Denne ikke-sikkerhetsrelaterte oppdateringen omfatter kvalitetsforbedringer. Eksempler på viktige endringer:

• Dette bygget inneholder alle forbedringene i Windows 11, versjon 22H2.

• Ingen flere problemer er dokumentert for denne utgivelsen.

Denne ikke-sikkerhetsrelaterte oppdateringen omfatter kvalitetsforbedringer. Nedenfor finner du et sammendrag av de viktigste problemene som denne oppdateringen løser når du installerer denne KB-en. Hvis det finnes nye funksjoner, viser den dem også. Fet tekst i hakeparentesene angir elementet eller området for endringen vi dokumenterer.

• [Input Method Redaktør (IME)] Når en kombinasjonsboks har inndatafokus, kan det oppstå en minnelekkasje når du lukker vinduet.

• [Ressurs for land- og operatørinnstillinger] Denne oppdateringen gir COSA-profiler oppdatert for enkelte mobiloperatører.

• [Bluetooth] Eksterne enheter mister tilkoblingen når du distribuerer bestemte Bluetooth-policyer.

• [Bind filterdriver] Systemet kan slutte å svare når det får tilgang til symbolske koblinger.

• [Unified Write Filter (UWF) og Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM)] En SCCM-oppgave for å aktivere UWF på nytt mislykkes på grunn av en vranglås i UWF. Dette hindrer at enheten starter på nytt når du forventer det.

• [Stoppfeil i dvalemodus] Den bærbare datamaskinen slutter å svare når du gjenopptar den fra dvalemodus. Dette skjer hvis du har lukket og åpnet lokket mange ganger.

• [Filutforsker] Navigasjonsruten oppdateres ikke når du blar gjennom mapper som er i en skallnavneområdeutvidelse.

• [Microsoft Entra enkel pålogging (SSO)] SSO legger merke til at den europeiske loven om digitale markeder (DMA) krever meldinger for ofte. Dette skjer når du godkjenner ved hjelp av et sertifikat. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kommende endringer i enkel pålogging for Windows. ​​​​​​​

• [BitLocker] Du kan kanskje ikke dekryptere en BitLocker-datastasjon. Dette skjer når du flytter stasjonen fra en nyere versjon av Windows til en eldre versjon.

oppdatering av Windows 11 servicestakk (KB5041586) – 22621.4099 og 22631.4099

Denne oppdateringen gjør kvalitetsforbedringer i servicestakken, som er komponenten som installerer Windows-oppdateringer. Servicestakkoppdateringer (SSU) sikrer at du har en robust og pålitelig servicestakk, slik at enhetene dine kan motta og installere Microsoft-oppdateringer.

Kjente problemer med denne oppdateringen

Gjelder for

Symptom

Løsning

Alle brukere

Når du har installert denne sikkerhetsoppdateringen, kan det oppstå problemer med oppstart av Linux hvis du har aktivert konfigurasjonen for dobbelt oppstart for Windows og Linux på enheten. Som et resultat av dette problemet, kan det hende at enheten mislykkes med å starte Linux og vise feilmeldingen «Bekrefting av SBAT-data for shim mislyktes: Brudd på sikkerhetspolicy. Noe har gått alvorlig galt: Selvkontroll av SBAT mislyktes: Brudd på sikkerhetspolicyen.»

Windows-sikkerhetsoppdateringen for august 2024 bruker en SBAT-innstilling (Secure Boot Advanced Targeting) på enheter som kjører Windows for å blokkere gamle, sårbare oppstartsledere. Denne SBAT-oppdateringen vil ikke bli brukt på enheter der dobbel oppstart oppdages. På noen enheter oppdaget ikke dual-boot-gjenkjenningen noen tilpassede metoder for dobbeltoppstart og brukte SBAT-verdien når den ikke skulle ha blitt brukt.

Se den midlertidige løsningen som nevnes på tilstandsområdet for Windows-utgaven for dette problemet.

Slik får du denne oppdateringen

Før du installerer denne oppdateringen

Microsoft kombinerer den nyeste oppdatering av servicestakken (SSU) for operativsystemet ditt med den nyeste kumulative oppdateringen (LCU). Hvis du vil ha generell informasjon om SSUs, kan du se Service stack updates and Servicing Stack Oppdateringer (SSU): Vanlige spørsmål.

Installer denne oppdateringen

Hvis du vil installere denne oppdateringen, bruker du én av følgende utgivelseskanaler for Windows og Microsoft.

Tilgjengelig

Neste trinn

Ja

Gå til Innstillinger > Oppdater & Sikkerhets-> Windows Update. I området valgfrie oppdateringer finner du koblingen for å laste ned og installere oppdateringen.

Tilgjengelig

Neste trinn

Nei

Ingen. Disse endringene vil bli inkludert i den neste sikkerhetsoppdateringen for å Windows Update for Bedrifter.

Tilgjengelig

Neste trinn

Ja

Hvis du vil ha den frittstående pakken for denne oppdateringen, kan du gå til nettstedet for Microsoft Update-katalogen.

Tilgjengelig

Neste trinn

Nei

Du kan importere denne oppdateringen til Windows Server Update Services (WSUS) manuelt. Se Microsoft Update-katalogen for instruksjoner.

Hvis du vil fjerne LCU

Hvis du vil fjerne LCU etter å ha installert den kombinerte SSU- og LCU-pakken, bruker du kommandolinjealternativet DISM/Remove-Package med LCU-pakkenavnet som argument. Du finner pakkenavnet ved hjelp av denne kommandoen: DISM /online /get-packages.

Kjøring Windows Update frittstående installasjonsprogram (wusa.exe) med /uninstall-bryteren på den kombinerte pakken vil ikke fungere fordi den kombinerte pakken inneholder SSU. Du kan ikke fjerne SSU fra systemet etter installasjonen.

Filinformasjon

Hvis du vil ha en liste over filene som er oppgitt i denne oppdateringen, laster du ned filinformasjonen for kumulativ oppdatering 5041587.

Last ned filinformasjonen for SSU (KB5041586) – versjoner 22621.4099 og 22631.4099 for en liste over filene som er oppgitt i vedlikeholdsstakken.