Releasedatum:

25-6-2024

Versie:

OS-builds 22621.3810 en 22631.3810

Zie het artikel over de typen Windows-updates en de maandelijkse kwaliteitsupdates voor informatie over de terminologie van Windows-updates. Zie de pagina met de updategeschiedenis voor een overzicht van Windows 11, versie 23H2.

NotitieVolg @WindowsUpdate om erachter te komen wanneer nieuwe inhoud wordt gepubliceerd naar het windows-releasestatusdashboard.

Hoofdpunten

Deze zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers omdat ze geleidelijk worden geïmplementeerd.

• Nieuw! Met deze update wordt een nieuwe Game Pass-aanbevelingskaart toegevoegd op de startpagina instellingen. Op deze startpagina ziet u de Home- en Pro-edities wanneer u zich aanmeldt bij Windows met uw Microsoft-account. De kaart wordt weergegeven als u actief games speelt op uw pc.

• Nieuw! De knop Bureaublad weergeven bevindt zich standaard weer op de taakbalk. Als u dit wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en kiest u Taakbalkinstellingen. In het onderste deel van de pagina vindt u taakbalkgedrag

• Nieuw! Deze update is van invloed op Verkenner. U kunt nu TAR-bestanden (7-Zip and Tape Archive) maken met behulp van het contextmenu. Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt, kunt u een bestand comprimeren met behulp van hulpprogramma's zoals gzip, bzip2 en meer. Er is ook een nieuwe wizard voor compressie in Aanvullende opties. Hiermee kunt u meer indelingen kiezen en details toevoegen. U kunt verschillende typen compressie gebruiken om veel bestanden toe te voegen aan archieven in andere TAR-indelingen. U kunt ook het compressieniveau wijzigen en de typen gegevens kiezen die u in elk archief wilt opslaan.

• Nieuw! Deze update voegt ondersteuning toe voor Emoji 15.1. Windows ondersteunt Unicode-symbolenachtige shapes voor gezinsgroepen. Maar Windows blijft mensen voor hen gebruiken. U kunt voor sommige mensen ook de richting rechts of links kiezen. De nieuwe emoji zijn:

• Horizontale en verticale hoofdschudd

• Feniks

• Kalk

• Bruine paddestoel

• Gebroken ketting

• Nieuw! U kunt nu bestanden kopiëren vanuit het Windows Share-venster. Klik op de nieuwe knop Kopiëren .

• Nieuw! Met deze update wordt de implementatie van de nieuwe accountmanager gestart in het menu Start. Wanneer u een Microsoft-account gebruikt om u aan te melden bij Windows, krijgt u een overzicht van de voordelen van uw account. Met deze functie kunt u ook eenvoudig uw accountinstellingen beheren.

• Nieuw! Deze update maakt het gemakkelijker te zien wanneer u bestanden of mappen hebt geselecteerd in Verkenner. Vanwege deze wijziging wordt er nu een dunne, zwarte rand weergegeven rond het item dat u hebt geselecteerd.

• Nieuw! We bevorderen de Copilot-ervaring in Windows. De Copilot-app is nu vastgemaakt aan de taakbalk en gedraagt zich als een app. Dit biedt u de voordelen van een typische app-ervaring. U kunt bijvoorbeeld het formaat van het venster wijzigen, verplaatsen en uitlijnen. Voor bestaande Windows 11-pc's varieert de timing van de beschikbaarheid en de leveringsmethode. Dit is mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers, omdat deze geleidelijk wordt geïmplementeerd.

Belangrijk Deze functie is alleen van toepassing op nieuwe Windows 11-pc's en nieuwe Copilot+-pc's die worden verzonden naar de Europese Economische Ruimte (EER) en andere markten waar Copilot beschikbaar is.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het schermtoetsenbord. U kunt deze niet gebruiken om speciale tekens in te voeren. Dit gebeurt wanneer u het Japanse 106-toetsenbord gebruikt.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het knipprogramma. Wanneer u het gebruikt om video's op sommige pc's op te nemen, heeft het geluid vervormingen.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op USB-apparaten. Het uitwerpen van de hardware met behulp van de optie Hardware veilig verwijderen mislukt. Dit gebeurt wanneer Taakbeheer is geopend.

Verbeteringen

Opmerking: Als u de lijst met opgeloste problemen wilt weergeven, klikt of tikt u op de naam van het besturingssysteem om de samenvouwbare sectie uit te vouwen.

Windows 11, versie 23H2

Belangrijk: Gebruik EKB KB5027397 om bij te werken naar Windows 11 versie 23H2.

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn:

• Deze build bevat alle verbeteringen in Windows 11, versie 22H2.

• Er zijn geen aanvullende problemen beschreven voor deze release.

Windows 11, versie 22H2

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen.

Deze zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers omdat ze geleidelijk worden geïmplementeerd.

• Nieuw!  U kunt nu OneDrive gebruiken als een RemoteApp in Azure Virtual Desktop.

• Met deze update worden de eenheden voor DDR-snelheid gewijzigd van MHz in MT/s.

• Deze update is van invloed op procesgrepen. Taakbeheer geeft ze sneller vrij wanneer een proces wordt gestopt.

• Deze update maakt Taakbeheer betrouwbaarder.

• Deze update is van invloed op de sorteervolgorde van processen in Taakbeheer. De prestaties zijn beter wanneer u de volgorde wijzigt.

• Deze update maakt Taakbeheer toegankelijker door het volgende te verbeteren:

• Toetsenbordfocus

• Navigatie op tabtoets

• Tekst schalen

• Het voorlezen van itemnamen door schermlezers

• Heatmaps met hoog contrast en meer.

• Met deze update kunt u het formaat van het venster Taakbeheer eenvoudiger wijzigen wanneer u de bovenkant van het venster vastpakt.

• Nieuw! Deze update verbetert het Virtual Filtering Platform (VFP) binnen Windows-knooppunten. VFP biedt nu meer ondersteuning voor het ophalen van pakketten. Dit maakt het gemakkelijker om problemen op te lossen.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op groepsbeleid. Het kan niet worden gedetecteerd wanneer de snelheid van een netwerk traag is. In plaats daarvan wordt ervan uitgegaan dat er een snelle koppeling aanwezig is.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Opslagruimten Direct (S2D) en Remote Direct Memory Access (RDMA). Wanneer u deze gebruikt met SMBdirect in uw netwerken, mislukken de netwerken. U verliest ook de mogelijkheid om clusters te beheren.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op GPU's. Ze komen niet in de niet-actieve status waardoor ze geen stroom meer verbruiken.

• Met deze update wordt de registersleutel toegevoegd HKLM\Software\Microsoft\Windows\DWM ForceDisableModeChangeAnimation (REG_DWORD). Wanneer u de waarde ervan instelt op 1 (of een niet-nul getal), wordt de animatie voor het wijzigen van de weergavemodus uitgeschakeld. Als de waarde 0 is of als de sleutel niet bestaat, wordt de animatie ingesteld op aan.

• Deze update brengt COSA-profielen (Country and Operator Settings Asset) up-to-date voor bepaalde mobiele providers.

• Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Azure Virtual Desktop-sessies. Een impasse voorkomt dat u zich bij hen aanmeldt.

• Een firewallprofiel wordt van domein naar openbaar verwijderd. Dit gebeurt wanneer er meerdere interfaces bestaan en u een interface toevoegt of verwijdert. Met deze update wordt dit probleem opgelost.

• Er treedt een probleem op in het WFP-stuurprogramma (Windows Filtering Platform). Dit probleem leidt tot een hoog CPU-gebruik van het systeem. Het vermindert ook de doorvoer onder een zware belasting. Deze update verbetert de verwerking van netwerkpakketten in WFP. Dit helpt om te voorkomen dat de prestaties verslechteren. Deze update voegt ook batchverwerking toe om de CPU-belasting te verminderen.

• De lijst met ime-kandidaten (Input Method Editor) wordt niet weergegeven of wordt op de verkeerde positie weergegeven. Met deze update wordt dit probleem opgelost.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.

Windows 11 onderhoudsstackupdate (KB5039338) - 22621.3801 en 22631.3801

Met deze update worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht in de onderhoudsstack. Dit is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Onderhoudsstackupdates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.

Bekende problemen in deze update

Van toepassing op

Symptoom

Tijdelijke oplossing

Enterprise-gebruikers

Nadat u deze update of latere updates hebt geïnstalleerd, kunt u problemen ondervinden tijdens het upgraden van Windows Pro naar een geldig Windows Enterprise-abonnement.

Als gevolg van deze bewerking ziet u mogelijk de volgende symptomen: - Bewerkingen voor het upgraden van het besturingssysteem kunnen mislukken en dit kan worden weergegeven in de geplande taak LicenseAcquisition in Task Scheduler -> Task Scheduler Library -> Microsoft -> Windows -> Subscription als 'Access denied error (foutcode 0x80070005)' onder 'Last Run Result'.

We werken aan een oplossing die de komende weken wordt uitgebracht voor een Windows-update.

Alle gebruikers

Na de installatie van deze update ondervindt u waarschijnlijk problemen met de taakbalk. Dit probleem treedt naar verwachting alleen op als u een Windows N-editieapparaat gebruikt of als u de 'Mediafuncties' uitschakelt via Configuratiescherm->Programma's > Programma's en onderdelen -> Windows-functies in- of uitschakelen. N-edities van Windows hebben dezelfde functionaliteit als andere edities van Windows, met uitzondering van mediagerelateerde technologieën, Windows Media Player en bepaalde vooraf geïnstalleerde media-apps.

Mogelijk kunt u de taakbalk niet meer weergeven of gebruiken nadat u zich hebt aangemeld bij uw apparaat nadat de update is geïnstalleerd. Andere toepassingen, zoals Verkenner, Bureaublad en Instellingen, blijven werken.

Dit probleem wordt opgelost in KB5040442.

Enterprise-gebruikers

Na de installatie van deze update kunt u problemen ondervinden met het gebruik van Windows Update Agent API (WUA) vanuit uw script (PowerShell, VBScript, enzovoort) tijdens het zoeken naar Windows-updates. Vanwege dit probleem krijgt u mogelijk een leeg resultaat wanneer u een query uitvoert op de eigenschappen van IUpdate-objecten die aanwezig zijn in de IUpdateCollection en foutcode 0x8002802B (TYPE_E_ELEMENTNOTFOUND) bij het aanroepen van methoden voor het object vanuit uw script.

Dit probleem wordt opgelost in KB5040527.

IT-beheerders

Na de installatie van deze update kunnen sommige apparaten mogelijk niet worden gestart. Betrokken systemen kunnen herhaaldelijk opnieuw worden opgestart en herstelbewerkingen vereisen om het normale gebruik te herstellen. Dit probleem is waarschijnlijk van invloed op apparaten die gebruikmaken van hulpprogramma's voor virtuele machines en geneste virtualisatiefuncties, zoals CloudPC, DevBox en Azure Virtual Desktop. Als gevolg hiervan wordt deze update mogelijk niet aangeboden aan virtuele Hyper-V-machines die worden uitgevoerd op hosts die gebruikmaken van bepaalde processortypen.

Dit probleem wordt opgelost in KB5040442 en hoger. U wordt aangeraden de meest recente beveiligingsupdate voor uw apparaat te installeren. Het bevat belangrijke verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder deze. Als u de niet-beveiligingsupdate voor Windows van juni 2024 nog niet hebt geïmplementeerd, raden we u aan in plaats daarvan KB5040442 toe te passen.

Hoe u deze update kunt downloaden

Voordat u deze update installeert

Microsoft combineert de meest recente onderhoudsstackupdate (SSU) voor uw besturingssysteem met de meest recente cumulatieve update (LCU). Zie Servicing stack updates and Servicing Stack Updates (SSU): Veelgestelde vragen voor algemene informatie over SSU's.

Deze update installeren

Als u deze update wilt installeren, gebruikt u een van de volgende Windows- en Microsoft-releasekanalen.

Beschikbaar

Volgende stap

Ja

Ga naar Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update. In het gebied Beschikbare optionele updates vindt u de koppeling om de update te downloaden en te installeren.

Beschikbaar

Volgende stap

Nee

Geen. Deze wijzigingen worden opgenomen in de volgende beveiligingsupdate voor Windows Update voor Bedrijven.

Beschikbaar

Volgende stap

Ja

Als u het zelfstandige pakket voor deze update wilt downloaden, gaat u naar de website Microsoft Update-catalogus.

Beschikbaar

Volgende stap

Nee

U kunt deze update handmatig importeren in Windows Server Update Services (WSUS). Zie de Microsoft Update-catalogus voor instructies.

Als u de LCU wilt verwijderen

Als u de LCU wilt verwijderen nadat u het gecombineerde SSU- en LCU-pakket hebt geïnstalleerd, gebruikt u de opdrachtregeloptie DISM/Remove-Package met de naam van het LCU-pakket als argument. U kunt de pakketnaam vinden met behulp van deze opdracht: DISM /online /get-packages.

Het uitvoeren van Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) met de schakeloptie /uninstall op het gecombineerde pakket werkt niet omdat het gecombineerde pakket de SSU bevat. U kunt de SSU niet verwijderen uit het systeem na de installatie.

Bestandsinformatie

Download de bestandsinformatie voor cumulatieve update 5039302 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van deze update.

Download de bestandsinformatie voor de SSU (KB5039338) versie 22621.3801 en 22631.3801 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van de onderhoudsstackupdate.