Releasedatum:

25-7-2024

Versie:

OS-builds 22621.3958 en 22631.3958

09/07/24---END OF SERVICE NOTICE---

BELANGRIJK De Home- en Pro-edities van Windows 11, versie 22H2 bereiken het einde van de service op 8 oktober 2024. Tot die tijd ontvangen deze edities alleen beveiligingsupdates. Ze ontvangen geen niet-beveiligingsupdates, preview-updates. Als u na 8 oktober 2024 beveiligings- en niet-beveiligingsupdates wilt blijven ontvangen, raden we u aan een update uit te voeren naar de nieuwste versie van Windows.

Notitie Na 8 oktober 2024 blijven we enterprise- en education-edities ondersteunen.

Zie het artikel over de typen Windows-updates en de maandelijkse kwaliteitsupdates voor informatie over de terminologie van Windows-updates. Zie de pagina met de updategeschiedenis voor een overzicht van Windows 11, versie 23H2.

NotitieVolg @WindowsUpdate om erachter te komen wanneer nieuwe inhoud wordt gepubliceerd naar het windows-releasestatusdashboard.

Hoofdpunten

Opmerking: Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste problemen die met deze update worden opgelost wanneer u deze KB installeert. Als er nieuwe functies zijn, worden deze ook vermeld. De vetgedrukte tekst tussen de haken geeft het item of gebied aan van de wijziging die we documenteren.

Geleidelijke implementatie

Deze zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers omdat ze geleidelijk worden geïmplementeerd.

• [Melding voor Windows Share in China] Nieuw! Delen in de buurt werkt alleen als Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld. Als ze zijn uitgeschakeld wanneer u delen in de buurt inschakelt, vraagt Windows u om toe te staan dat ze worden ingeschakeld.

• [Startmenu] Nieuw! U kunt apps slepen vanuit de sectie Vastgemaakt van het menu en ze vastmaken aan de taakbalk.

• [Taakbalk]

• Nieuw! Wanneer de taakbalk de toetsenbordfocus heeft (WIN + T), kunt u op een letter drukken en gaat u naar de app waarvan de naam met die letter begint. Wanneer u meer dan één keer op een letter drukt, gaat u naar de volgende app waarvan de naam begint met die letter. Meerdere keren op een letter drukken werkt alleen als er meerdere vastgemaakte of geopende apps zijn waarvan de naam begint met die letter. Als u een niet-gekoppelde taakbalk gebruikt en op een letter drukt, gaat u naar het venster waarvan de naam met die letter begint. Wanneer u op Start en End drukt, wordt de focus van het toetsenbord ook gewijzigd in de eerste en laatste items op de taakbalk.

• Met de optie Taak beëindigen wordt geen dialoogvenster meer weergegeven dat niet reageert voordat een taak wordt gestopt. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer u Taak beëindigen inschakelt in Instellingen > Systeem > voor ontwikkelaars.

• [Verkenner]

• Nieuw! Wanneer u met de rechtermuisknop op een tabblad klikt, kunt u het tabblad dupliceren.

• Er treedt een geheugenlek op wanneer u met archiefmappen communiceert.

• Verkenner reageert niet meer wanneer u erin bladert.

• Wanneer u voor het eerst vanuit Start zoekt, krijgt u mogelijk geen resultaten.

• Het vervolgkeuzemenu van de adresbalk wordt mogelijk weergegeven wanneer u dit niet verwacht.

• Wanneer u het dialoogvenster Opslaan gebruikt om een bestand op te slaan in Galerie, treedt er een fout op. Vanwege deze update wordt uw bestand in plaats daarvan opgeslagen in de bibliotheek Afbeeldingen.

• In het zoekvak wordt niet de juiste mapnaam weergegeven wanneer u zich in de galerie bevindt.

• Boven aan Verkenner wordt een leeg gebied weergegeven.

• De muisknoppen voor terug en vooruit werken niet wanneer u de muisaanwijzer op de sectie Aanbevolen bestanden van Start plaatst.

• Afbeeldingen knipperen wanneer u ze weergeeft in de galerie.

• [Bureaubladpictogrammen] De afstand tussen hen kan heel breed worden.

Verbeteringen

Opmerking: Als u de lijst met opgeloste problemen wilt weergeven, klikt of tikt u op de naam van het besturingssysteem om de samenvouwbare sectie uit te vouwen.

Belangrijk: Gebruik EKB KB5027397 om bij te werken naar Windows 11 versie 23H2.

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn:

• Deze build bevat alle verbeteringen in Windows 11, versie 22H2.

• Er zijn geen aanvullende problemen beschreven voor deze release.

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste problemen die met deze update worden opgelost wanneer u deze KB installeert. Als er nieuwe functies zijn, worden deze ook vermeld. De vetgedrukte tekst tussen de haken geeft het item of gebied aan van de wijziging die we documenteren.

• [Bluetooth] U kunt geen oproepen in de wacht zetten vanaf Bluetooth-randapparatuur.

• [FrameShutdownDelay] De browser negeert de waarde in de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main.

• [Windows Server vNext] In de nieuwste build is het weergavegedrag van de cachegrootte niet wat u verwacht.

• [Groepsbeleid voorkeuren item level targeting (ILT) en lokale gebruikers en groepen] U kunt geen groep kiezen uit het doeldomein voor ILT. U kunt ook geen account kiezen uit Lokale gebruikers en groepen. Het forest wordt niet weergegeven. Dit probleem treedt op wanneer u meerdere forests implementeert en het doeldomein een eenrichtingsvertrouwensrelatie heeft met het domein van de beheerder. Dit probleem is van invloed op de implementaties van Enhanced Security Admin Environment (ESAE), Hardened Forests (HF) of Privileged Access Management (PAM).

• [Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCPIP)] Het probleem veroorzaakt een hoog CPU-gebruik en verlies van pakketten. Dit is ook van invloed op de slagingspercentages van TCP-verbindingen.

• [NetAdapterCx-module] Een systeem reageert niet meer wanneer grote hoeveelheden gegevens via Wi-Fi worden verplaatst. Dit probleem treedt op op apparaten met bepaalde draadloze netwerkkaarten.

• [Universal Print-clients] Ze kunnen niet communiceren met de Universal Print-service. Dit is van invloed op de afdrukfuncties. Dit probleem treedt op wanneer u WPAD (Web Proxy Auto Discovery) inschakelt.

• [Ondersteunings-app afdrukken] Wanneer u de app gebruikt met een USB-apparaat, reageert de app niet meer en wordt deze niet afgedrukt. Dit probleem beperkt ook de functies van de gebruikersinterface.

• [Autopilot] Het gebruik ervan voor het inrichten van Surface Laptop SE-apparaten mislukt.

• [Windows Defender Application Control (WDAC)]

• Er treedt een geheugenlek op dat het systeemgeheugen kan uitputten naarmate de tijd verstrijkt. Dit probleem treedt op wanneer u een apparaat inricht.

• Wanneer u WDAC-toepassings-id-beleid toepast, kunnen sommige apps mislukken.

• [Windows Kernel Vulnerable Driver Blocklist file (DriverSiPolicy.p7b)] Deze update wordt toegevoegd aan de lijst met stuurprogramma's die risico lopen op BYOVD-aanvallen (Bring Your Own Vulnerable Driver).

• [Windows Backup] Back-up mislukt soms. Dit gebeurt wanneer een apparaat een EFI-systeempartitie (EFI) (Extensible Firmware Interface) heeft.

• [Cachebeheer] Het reageert mogelijk niet meer. Dit gebeurt wanneer u Hyperthreading gebruikt in Windows Server 2022.

• [Windows Update Agent API (WUA) (bekend probleem)] U krijgt mogelijk een leeg resultaat wanneer u een query uitvoert op de eigenschappen van IUpdate-objecten in de IUpdateCollection voor Windows-updates. Mogelijk krijgt u ook de foutcode 0x8002802B (TYPE_E_ELEMENTNOTFOUND). Dit gebeurt wanneer u methoden voor het object aanroept vanuit een script (PowerShell, VBScript, enzovoort).

• [Windows Enterprise-abonnement (bekend probleem)] Wanneer u een upgrade uitvoert van Windows Professional, kan de upgrade mislukken. In Task Scheduler wordt een bericht weergegeven in de geplande taak LicenseAcquisition. Het bericht is'Toegang geweigerd (foutcode 0x80070005).'

• [PowerShell en VBScript] Door het probleem kunt u geen WUA-API's (Windows Update Agent) gebruiken in uw scripts.

Windows 11 onderhoudsstackupdate (KB5040568) - 22621.3947 en 22631.3947

Met deze update worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht in de onderhoudsstack. Dit is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Onderhoudsstackupdates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.

Bekende problemen in deze update

Van toepassing op

Symptoom

Tijdelijke oplossing

Alle gebruikers

Hoe u deze update kunt downloaden

Voordat u deze update installeert

Microsoft combineert de meest recente onderhoudsstackupdate (SSU) voor uw besturingssysteem met de meest recente cumulatieve update (LCU). Zie Servicing stack updates and Servicing Stack Updates (SSU): Veelgestelde vragen voor algemene informatie over SSU's.

Deze update installeren

Als u deze update wilt installeren, gebruikt u een van de volgende Windows- en Microsoft-releasekanalen.

Beschikbaar

Volgende stap

Ja

Ga naar Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update. In het gebied Beschikbare optionele updates vindt u de koppeling om de update te downloaden en te installeren.

Beschikbaar

Volgende stap

Nee

Geen. Deze wijzigingen worden opgenomen in de volgende beveiligingsupdate voor Windows Update voor Bedrijven.

Beschikbaar

Volgende stap

Ja

Als u het zelfstandige pakket voor deze update wilt downloaden, gaat u naar de website Microsoft Update-catalogus.

Beschikbaar

Volgende stap

Nee

U kunt deze update handmatig importeren in Windows Server Update Services (WSUS). Zie de Microsoft Update-catalogus voor instructies.

Als u de LCU wilt verwijderen

Als u de LCU wilt verwijderen nadat u het gecombineerde SSU- en LCU-pakket hebt geïnstalleerd, gebruikt u de opdrachtregeloptie DISM/Remove-Package met de naam van het LCU-pakket als argument. U kunt de pakketnaam vinden met behulp van deze opdracht: DISM /online /get-packages.

Het uitvoeren van Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) met de schakeloptie /uninstall op het gecombineerde pakket werkt niet omdat het gecombineerde pakket de SSU bevat. U kunt de SSU niet verwijderen uit het systeem na de installatie.

Bestandsinformatie

Download de bestandsinformatie voor cumulatieve update 5040527 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van deze update.

Download de bestandsinformatie voor de SSU (KB5040568) - versies 22621.3947 en 22631.3947 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van de onderhoudsstackupdate.